Znate li što predstavlja simbol 4:20 koji će sutra preplaviti društvene mreže?

SVE SE GLASNIJE TRAŽI LEGALIZACIJA

  • Gospodarstvo
  • Objavljeno 19.04.2019
  • Piše: Nikol Boljfetić

420, 4:20 ili 4/20 simbol je koji predstavlja Međunarodni dan pušenja kanabisa koji se obilježava 20. travnja. Ovaj dan obilježava se i u Hrvatskoj, iako kanabis još uvijek nije potpuno legalan, no sve intenzivnije i glasnije se traži takav oblik njegove legalizacije.

Razlog tome leži u umirujućem djelovanju kanabisa koje znatno olakšava život osobama s multiplom sklerozom i osobama PTSP-om, dok je rekreativno pušenje rašireno u svim društvenim strukturama.

Centar za istraživanje društva iskoristio je ovaj datum kako bi pozvao na pušenje marihuane na svim gradskim trgovima diljem Hrvatske, u svrhu zahtjeva za legalizacijom koja bi, uz ostale blagodati, napunila državnu blagajnu i pokrenula poljoprivredu.

“20.4. je međunarodni dan konoplje!
Zapali na svom trgu za slobodnu konoplju!
Rješenje = slobodna konoplja = zdravlje i novac!
Ovo je otvoreni poziv svima koji imaju srce, dođite na skup potpore za sve bolesne kojima je konoplja spas. Želite uzgajati medicinsku konoplju za svoje zdravlje? Saznajte kako, pridružite nam se, podržite naš zakon jer o vama ovisi želite li to ili ne sada? Pozovite svoju rodbinu, bolesne, prijatelje, pozovite svakoga jer ono što smo pripremili za sve nas je Rješenje. Mi smo legalisti i svi dokumenti su u redu, na vas se čeka da potpišete i izaberete slobodnu konoplju za sebe i svoje najmilije.Vidimo se na trgu ovu subotu 20.4.2019 u 18:05”, poručili su.

Ovo nije prvo takvo okupljanje, ovakve inicijative sve su češće, a hoće li uroditi plodom ostaje nam za vidjeti.

 

Tagovi: legalizacija marihuane,

Više iz kategorije