Američki techno DJ Seth Troxler prvi put u Zagrebu na #WELOVESOUND festivalu

Treće izdanje zagrebačkog #WELOVESOUND festivala ugostit će 1. lipnja na Velikom jarunskom jezeru američkog techno DJ-a Setha Troxlera

  • Kultura
  • Objavljeno 20.02.2019
  • Piše: Tamara Lemajić

Treće izdanje Sonusovog zagrebačkog #WELOVESOUND festivala ugostit će 1. lipnja na Velikom jarunskom jezeru američkog techno DJ-a Setha Troxlera, koji će po prvi put nastupiti pred zagrebačkom publikom, najavili su organizatori festivala.

Seth Troxler, osim što je 2013. proglašen najboljim DJ-em na svijetu prema izboru renomiranog časopisa Resident Advisor, svoju globalnu slavu zaslužio je, prema riječima fanova i struke, svojim raznovrsnim setovima i enciklopedijskim znanjem – od ranog Chicago housea i minimal techna do indie rocka i ambijentalne glazbe.

Taj Amerikanac, odrastao u Detroitu, sa trenutnim adresama u Berlinu, Londonu i na Ibizi, resident je prestižnih svjetskih klubova DC10 na Ibizi, Fabric u Londonu, Trouw u Amsterdamu i Output u New Yorku, te vlasnik uspješnog restorana Smokey Tails u Londonu.

Na ovogodišnjem #WELOVESOUND festivalu ponovno će nastupiti Sonja Mooner, jedna od vodećih DJ-ica svijeta, poznata po svojim eklektičnim setovima, bogatoj kolekciji gramofonskih ploča i zaraznoj energiji. Tijekom svoje bogate karijere surađivala je sa velikanima elektroničke glazbe kao što su Ricardo Villalobos, Luciano, Carl Craig i postala članicom poznate berlinske etikete Perlon.

Od domaćih izvođača, programu će se pridružiti Andrea Ljekaj, nagrađivani producent i međunarodni DJ s izdanjima na glazbenim etiketama Get Physical, Einmusika, Save Us i Selador

Glazba Andrea Ljekaja svirala je dosad na BBC radiju, Boiler Room-u, Burning Man-u, kao i u DJ setovima Joris Voorn-a, Laurent Garnier-a, Maceo Plex-a, Dubfire-a, Dj Harvey-a, Jamie Jones-a, Mandy-a i Noir-a. Šira javnost za Ljekaja je mogla čuti prošle godine kad je izdan njegov remiks za hrvatsku divu Josipu Lisac.

(Hina)

Tagovi: DJ, festival, glazba, techno,

Više iz kategorije