Ako vam je ponestalo ideja što čitati narednih dana, onda idući tjedan svratite u Bogovićevu

Posljednji tjedan siječnja donosi čak dvije promocije u organizaciji Mozaika knjiga, zabilježite si ove datume

  • Kultura
  • Objavljeno 26.01.2019
  • Piše: Lucija Tokić

Nedostaje vam ideja što čitati u ove hladne siječanjske dane i noći? Stoga vam predlažemo da u svoje rokovnike ili pametne mobitele zabilježite dva datuma u sljedećem tjednu jer vas tada u Bogovićevoj očekuju promocije zanimljivih knjiga.

UTORAK 29.1.2019.

HOĆU KNJIGU (Megastore) Bogovićeva ulica 7 u 18 sati

Najzdravije namirnice svijeta” autora Georgea Mateljana i tima znanstvenika s najuglednijih sveučilišta koje su gastro znalci već proglasili remek-djelom u području prehrambene tehnologije i nutricionizma. Mateljan i kolege proučavali su namirnice iz više od 80 zemalja svijeta te otkrili kako one utječu na bolje zdravlje i dugovječnost. Novo, prošireno izdanje donosi čak 17 novih poglavlja, 8 novih dodataka i 300 novih recepata te odražava sve što se dogodilo u području zdrave prehrane u zadnjih deset godina od kada je tiskano prvo izdanje.

SUDIONICI: Željko Petrović, Vlasta Piližota, Branka Levaj

ČETVRTAK 31.1.2019.

HOĆU KNJIGU (Megastore) Bogovićeva ulica 7 u 18 sati

Roman „Blato u dvorištu“ autora Ratka Cvetnića počinje opisom obiteljske fotografije koja je snimljena u turopoljskom selu Brestovcu u lipnju 1965., prije polaska na obiteljski izlet. Obitelj je iz svoje zagrebačke, donjogradske svakodnevice u Brestovec protjerana po završetku Drugog rata, ali pomalo uspijeva rehabilitirati svoj građanski status. Prisjećajući se dana kad je – kao dječak – snimio tu fotografiju, Pripovjedač opisuje osobe na slici: roditelje, brata i sestre, djeda i ostale rođake te uloge koje su imali u obiteljskom i njegovom životu do toga trenutka. Međutim, izlet na koji su krenuli svima će promijeniti živote, a zajednički osjećaj krivnje u mnogome će odrediti njihove daljnje odnose.

SUDIONICI: Ratko Cvetnić, Vedran Kukavica, Šiško Majcan Horvat

foto: Pixabay (Ilustracija)

 

Tagovi: blato u dvorištu, najzdravije namirnice svijeta, promocija knjiga,

Više iz kategorije