Agro Start Up konferencija – Studenti i pogled na budućnost hrvatske poljoprivrede

Ovogodišnja konferencija podijeljena je u četiri tematske cjeline, prva je „Mladi, poljoprivreda i mogućnosti“, druga „Primjeri dobre prakse“, treća „Strateški koraci hrvatske poljoprivrede“ te posljednja „Primjeri dobre prakse“.

  • Gospodarstvo
  • Objavljeno 17.10.2023
  • Piše: Danilo Maričević

Sljedećeg utorka i srijede na Sveučilištu u Zagrebu Agronomskom fakultetu očekuje se više od 220 sudionika studenata koji dolaze iz Splita, Zadra, Požege, Slavonskog Broda, Križevaca, Karlovca i Zagreba koji će se okupiti na sedmoj po redu Agro Start Up konferenciji. Na panelu pod nazivom: „Pogled na poljoprivredu i mogućnosti“ studenti će iznijeti svoju viziju hrvatske poljoprivrede. Moderator ovog panela je Nikola Linić student Sveučilišta u Zagrebu Agronomskog fakulteta, a sudionici su: Matea Vojinović , studentica Sveučilišta u Zagrebu Agronomskog fakulteta, Leonardo Kirić, student Veleučilišta u Križevcima, Dora Bilić, studentica Sveučilišta u Splitu, Martina Denon, studentica Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi, Anđelo Zdrilić, diplomant zajedničkog studija Sveučilišta u Zagrebu Agronomskog fakulteta i Sveučilišta u Zadru te Luka Đuričić, student Veleučilišta u Karlovcu. Očekuje se da će konferenciju kao i prethodnih godina tako i ove godine otvoriti ministrica poljoprivrede mr. sc. Marija Vučković koja će tradicionalno odgovarati i na pitanja studenata.

„Svjedoci smo smanjenja broja mladih koji se žele baviti poljoprivredom. Jednako tako zbog novih tehnologija neprestano se nadograđuju mogućnosti upravljanja poljoprivrednim procesima što omogućava veće prinose i pruža bolju učinkovitost. Velike su mogućnosti i na području financiranja zahvaljujući ne samo nacionalnim i europskim izvorima financiranja već i financijskim instrumentima koje osigurava Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) namijenjenim mladim poljoprivrednicima i početnicima gospodarske djelatnosti. Važno je znati kada krećeš kao početnik i kada predstavljaš budućnost hrvatske poljoprivrede da kao student čuješ koje te mogućnosti očekuju i kako se inspirirati. Vjerujem u poljoprivredu i vjerujem u mlade, ali njima je potrebna dodatna motivacija kroz usmjerenja i informacije. Nemaju svi poljoprivredna imanja, ali bez obzira na to potencijali za bavljenjem poljoprivredom su svake godine sve veći i veći i treba ih iskoristiti budući da ima na raspolaganju dovoljan broj zemljišta na kojima se može započeti bavljenje poljoprivredom.“ izjavio je Danijel Koletić predsjednik organizacijskog odbora Agro Start Up konferencije kojoj je i ove godine suorganizator Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet.

Ovogodišnja konferencija podijeljena je u četiri tematske cjeline, prva je „Mladi, poljoprivreda i mogućnosti“, druga „Primjeri dobre prakse“, treća „Strateški koraci hrvatske poljoprivrede“ te posljednja „Primjeri dobre prakse“.

Zagreb, 25.10.2016.
Agro Startup konferencija, Agronomski fakultet
Snimio Igor Nobilo

Tagovi: Agro Start Up, konferencija, poljoprivreda, studenti,

Više iz kategorije