Advent u Zagrebu – pogledajte ovogodišnja iznenađenja..

Zagrebački se Advent još jednom može pohvaliti sadržajem koji bez problema može "parirati" srednjeeuropskim metropolama

  • Događanja
  • Objavljeno 13.11.2018
  • Piše: Josipa Maksimović

Ovogodišnji zagrebački Advent, još jednom će oduševiti posjetitelje i učiniti blagdane posebnima – što zbog ugođaja, što zbog smanjenog konzumerizma.

Naš se Advent zaista može usporediti s Adventima velikih europskih metropola. Prisjetimo se 2015., kada je zagrebački božićni sajam prvi put dobio titulu najboljeg sajma u Europi, a koja se nastavila i sljedeće dvije godine.

Advent se sastoji od raznih događanja – koncerata, kulturnih “eventova”, klizališta.. Cjelokupni ugođaj upotpunjuju prekrasno osvjetljenje i ukrašene ulice duž cijelog Zagreba.

Ovogodišnje posebnosti su sljedeće: Dio će Adventa biti proširen i na Maksimir, a sve će se odvijati u suradnji sa Zoološkim vrtom.

S druge strane, Advent Stara Tkalča, vraća vas u prošlost kroz prikaz tradicije Gradeca i Kaptola. Također, jedna od novina je i “Filmski advent” koji će se odvijati u Miškecovom prolazu i kinu Europi.

Organizatori su se ove godine odlučili okrenuti Božiću i tradiciji, a konzumerizam i komercijalizam staviti na drugo mjesto.

Glazbene note koje će pratiti cjelokupni ambijent, bazirat će se na klasičnoj glazbi, a pripremljeno je čak osam festivala – pjesme, smijeha i dobre hrane neće nedostajati!

Popis svih događanja pogledajte na Putovnica.net.

Tagovi: advent, blagdani, božić, festival, zagreb,

Više iz kategorije