(VIDEO) Matić na novom prosvjedu za kino Europa: ‘Eto vam kafić, odite u vražju mater s njim’

TRAKAVICA SE NASTAVLJA

  • Kultura
  • Objavljeno 10.04.2019
  • Piše: Nikol Boljfetić

(“Htjeli bismo prekinuti glasine, vratiti komunikaciju na dostojanstvenu, normalnu i pristojnu”, rekao je Matić na skupu potpore građana, drugom po redu, nakon što je Grad Zagreb prošli petak obavijestio umjetničku organizaciju Zagreb Film Festival (ZFF) da se mora iseliti iz tog prostora do 1. lipnja, odnosno da joj neće produljiti ugovor o najmu.

Matić je istaknuo da se kino ne treba zatvarati dok ne krene renovacija, a dodao je i da im ne treba kafić.

“Kafić nismo htjeli, bio je uvijet natječaja. Ako vam smeta, zatvorite ga, ne dirajte nam kinoprikazivačku djelatnost. Eto vam kafić, odite u vražju mater s njim”, kazao je.

Matić je kazao da se ne žele ni s kim prepucavati preko novina i pozornica, nego samo žele raditi svoj posao, pa će još jednom nadležnima uputiti dopis sa zahtjevom da se kino ne zatvori dok ne počne renoviranje.

Izrazio je nadu da će im se netko ovaj put javiti, s obzirom na to da dosad nisu uspjeli uspostaviti bilo kakvu komunikaciju s Gradom kada su im iznosili svoje prijedloge o obnovi kina.

Podsjetio je da je Grad kupio prostor Kina Europa od privatnog vlasnika 2006., nakon akcije Zagreb Film Festivala i Hrvatskog filmskog saveza “Daj mi kino”, zahvaljujući kojoj je kino spašeno od prenamjene.

ZFF-u je 2007. privremeno povjerena kinoprikazivačka djelatnost, a dvije godine kasnije ta je organizacija dobila kino u zakup na gradskom javnom natječaju, koji je uvjetovao, između ostalog, pružanje ugostiteljske usluge i specijaliziranu knjižaru za film.

“Ovo nije ničija prćija, ovo je ugledno mjesto za kulturu svih građana, ako se 1. lipnja zatvori kino, prekida se prikazivanje programa, otkazuju se dogovorene manifestacije, festivali, ugovori s domaćim i međunarodnim institucijama, ugovori o radu stalno zaposlenim djelatnicima i vanjskim suradnicima”, rekao je, među ostalim, Matić.

Objavljuje Kino EUROPA u Utorak, 9. travnja 2019.

 

Foto: Facebook

Tagovi: boris t. matić, kino europa,

Više iz kategorije