Matiju Vuicu policajci šokirali u 6 ujutro

Nakon šoka i ona je na Facebooku 'završila ovu ružnu epizodu', evo što je rekla ...

  • Zagreb
  • Objavljeno 19.03.2019
  • Piše: Antonela Verković

Neugodno iznenađenje i šok doživjela je poznata hrvatska dizajnerica Matija Vuica kad su joj policajci u šest ujutro “banuli” na vrata njezinog doma. Matiju su policajci bez rasprave izvukli iz kreveta i odveli u policijsku postaju.

Svoje iskustvo podijelila je i na svome Facebook profilu.

Jutros u 6 h pozvonila i pokupila me hrvatska policija, njih dvoje. Izvuklo me iz kreveta, bez rasprave, mogla sam se samo obući i sa njima u postaju u Petrinjskoj. Razlog: nisam se odazvala pozivu na svedočenje tj. poziv mi nije(kako pise) bio vise puta uručen. U prvi mah , u soku, nisam znala o čemu se radi, a onda sam se prisjetila, napsala je Matija.

“Naime prije 2 god vozila sam se taksijem u centar i prije izlaska u Gajevoj, zbog gužve koju je napravio kamion i zakrčio promet, moj se taksista sporječkao sa jednim od radnika te zaradio preda mnom šamarčinu. Nema veze sto sam ja sjedila u taksiju. Tada sam već doživila sok i jedva izašla iz taksija….nešto kasnije došao mi je poziv za svjedočenje na kojem sam se pojavila ali nije optuženik (taj radnik)…te sam uzalud dolazila, čak u Novi Zg…šta ima veze, imam ja vremena. ..ostali pozivu, kao sto piše, nisu mi uručeni pa nisam ni bila. ..i da skratim, sjedim u Petrinjskoj u policiji , takoreći preko puta stana gdje živim, kao zadnji kriminalac, i čekam da me odvedu na sud koji je u 9 i 30…dalje vam ostavljam na razmišljanje. Naravno da neću stići na vrijeme na posao, da sve što imam jutros dogovoreno neću napraviti, jer ovo je daleko važnije..od državne važnosti”.

ZAVRŠETAK ‘EPIZODE’

Nakon što je došla kući, evo što je podijelila na Facebooku…

Da zavrsim ovu ruznu epizodu
Trebalo mi je vremena da dodjem k sebi. Sigurna sam da vas ima dosta sa ovakvim iskustvom, ja sam to tesko primila…stres je uslijedio naknadno ali koga to briga. Na sud sam dosla u pratnji 2 policajca, jer takav je protokol, nisu oni zakon pisali. Ostali sudionici se nisu pojavili. Na prvom rocistu nisu mi uzimali iskaz, jer je trebalo biti suceljavanje, a nisu bili svi…sad vise ne treba. Ljubazni sudac, kojemu je ovo zadnji slucaj pred mirovinu ,nije bas htio previse pricat samnom, jer , kako kaze nisam se vise puta odazvala na svjedocenje . O tim (kako pise u nalogu za privodjenje) pozivima koji nisu uruceni se da raspravljati , al nemas s kim. Dala sam iskaz u 9 i 40min, u prisustvu mojih tjelohranitelja koji su me ljubazno vratili kuci u Petrinjsku. Sudcu sam pozelila ugodnu mirovinu, sad kad se rjesio najveceg kriminalca u drzavi. Ostaje mi upitnik nad glavom, zar stvarno isti postupak prema normalnim, nikad kaznjavanim gradjanima, kao i prema onim stvarnim prekrsiteljima do kojih ne mogu niti doci.
Sad idem na posao, jer u radu je spas

 

FOTO: Youtube screenshot

Tagovi: dizajnerica, facebook, matija vuica, policija, policijska postaja, sud,

Više iz kategorije