U zagrebačkom restoranu RougeMarin dogodila se prava kulinarska božićna čarolija, u kojoj su sudjelovali poznati gastro influenceri koji su pripremili jela od superfood namirnice palente Čakovečkih mlinova
Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je kako dolazak hladnijeg vremena i boravak u zatvorenom te povratak djece u škole i ljudi na radna mjesta pridonosi širenju koronavirusa.
“Jutros sam i s premijerom komentirao brojeve pa smo se čudili današnjim izrazito visokim brojevima. Nakon ljeta, povratkom djece u škole, na radna mjesta, pogoršanjem vremenskih uvjeta, jer dolazi jesensko hladnije vrijeme, bit ćemo više unutra, manje ćemo prozračivati, više ćemo se međusobno unutra družiti i sve to doprinosi širenju bolesti”, rekao je Beroš nakon što je objavljeno da je nakon pet mjeseci broj novozaraženih veći od 2000.
Beroš je poručio da pandemija završiti kada postignemo dovoljan broj procijepljenih i svi budemo svjesni činjenice da je virus oko nas. “Situacija da 27 ljudi premine u jednom danu, to je ekstremno”, kazao je.
Beroš je istaknuo da se starijima i imunokompromitiranim osobama, koje ne razvijaju dovoljno antitijela nakon cijepljenja, preporučuje docjepljivanje trećom dozom osam mjeseci nakon cijepljenja drugom dozom.
Svi ostali koji su cijepljeni mogu se docijepiti tzv. booster dozom šest mjeseci nakon završetka cijepljenja, kako bi se zadržala razina antitijela potrebna za borbu protiv virusa.
(Hina)
foto: unspalsh
U zagrebačkom restoranu RougeMarin dogodila se prava kulinarska božićna čarolija, u kojoj su sudjelovali poznati gastro influenceri koji su pripremili jela od superfood namirnice palente Čakovečkih mlinova
Posjetitelji će na Danu otvorenih vrata imati prilike saznati više informacija o kadetskoj službi, o prijediplomskim i diplomskim sveučilišnim studijskim programima Vojno vođenje i upravljanje, Vojno inženjerstvo, Vojno pomorstvo, zanimanju vojni pilot te vojni kontrolor zračnog prometa...