U zagrebačkom restoranu RougeMarin dogodila se prava kulinarska božićna čarolija, u kojoj su sudjelovali poznati gastro influenceri koji su pripremili jela od superfood namirnice palente Čakovečkih mlinova
Klinička bolnica Dubrava u Zagrebu, najveća hrvatska covid-bolnica, od ponedjeljka, 7. lipnja, nakon 217 dana otvara vrata za pacijente koji nisu zaraženi koronavirusom, najavio je u nedjelju pročelnik Poliklinike KB Dubrava dr. Jurica Maraković.
U izjavi za HRT dr. Maraković je rekao da će raditi sve ambulante – oftamološka, otorinolaringološka, sve internističke i kirurške ambulante, dnevne bolnice, dijagnostičke, radiološke pretrage.
Dodao je kako je već naručeno oko 300 pacijenata, a taj će broj svakim danom rasti. Svi pacijenti pri ulasku morat će proći trijažu.
U KB-u Dubrava, najvećoj covid bolnici u Hrvatskoj, trenutno su aktivne tri jedinice intenzivnog liječenja. U bolnici je 110 covid pozitivnih bolesnika, od kojih je 23 na respiratoru.
Odluka o otvaranju KB Dubrava nakon 217 dana ponukana je smanjivanjem broja novozaraženih, što podrazumijeva i smanjivanje pritiska na bolnički sustav.
S obzirom na bolju epidemiološku situaciju, očekuje se i skoro otvaranje bolnice u potpunosti, kazao je dr. Maraković.
U petak poslijepodne radile su ambulante i dijagnostike u perifernim ustanovama i domovima zdravlja.
U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata zabilježeno 157 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a šest je osoba umrlo. Trenutno je ukupno 1482 aktivna slučaja covida-19, izvijestio je ranije danas Nacionalni stožer civilne zaštite RH.
Na bolničkom liječenju je 579 pacijenata. U samoizolaciji je trenutno 8.021 osoba.
Na smanjenje broja novozaraženih utječe i procjepljivanje građana.
Nacionalni stožer CZ izvijestio je da su zaključno s 5. lipnja u Hrvatskoj utrošene 1.902.092 doze cjepiva.
Dosad je 1.337.469 osoba cijepljeno s najmanje jednom dozom, među kojima je njih 564.623 primilo obje doze. Na dan 5. lipnja utrošeno je 16.320 doza cjepiva.
(Hina)
foto: screenshot
U zagrebačkom restoranu RougeMarin dogodila se prava kulinarska božićna čarolija, u kojoj su sudjelovali poznati gastro influenceri koji su pripremili jela od superfood namirnice palente Čakovečkih mlinova
Posjetitelji će na Danu otvorenih vrata imati prilike saznati više informacija o kadetskoj službi, o prijediplomskim i diplomskim sveučilišnim studijskim programima Vojno vođenje i upravljanje, Vojno inženjerstvo, Vojno pomorstvo, zanimanju vojni pilot te vojni kontrolor zračnog prometa...