U zagrebačkom restoranu RougeMarin dogodila se prava kulinarska božićna čarolija, u kojoj su sudjelovali poznati gastro influenceri koji su pripremili jela od superfood namirnice palente Čakovečkih mlinova
Voditelj Nacionalnog stožera Civilne zaštite Davor Božinović najavio je u ponedjeljak daljnje postupno popuštanje epidemioloških mjera, među ostalim, povećanje broja ljudi na okupljanjima na 100 te otvaranje zatvorenih dijelova restorana, moguće i koji dan prije 1. lipnja.
Nakon sastanka s premijerom Andrejom Plenkovićem i resornim ministrima u Banskim dvorima, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović je kazao da će, s obzirom na povoljniju epidemiološku situaciju i povećani broj cijepljenih građana, novi set mjera “donijeti određena postupna popuštanja”.
Broj ljudi na okupljanjima povećat će se sa sadašnjih 25 na 100, očekuje se i otvaranje zatvorenih dijelova restorana, a na kulturnim događajima i u vjerskim objektima smanjiti će se potrebna kvadratura po osobi sa sedam na četiri četvorna metra, najavio je.
Produžit će se i vrijeme rada ugostiteljskih objekata s 22 na 23 sata, te dopustiti sajmovi na otvorenom i gospodarske manifestacije na kojima se izlažu proizvodi, ali uz obvezu nošenja maski budući da se tamo obično okuplja veći broj ljudi, dodao je.
„Mjere u restoranima bit će one koje su vrijedile ranije za unutarnje dijelove restorana, a kasnije, vezano za dogovore u EU oko digitalnih potvrda, moguće je uvođenje i novijih tehničkih rješenja”, pojasnio je Božinović.
Pritom nije mogao reći hoće li se krajem lipnja ukinuti obveza nošenja maski kazavši da je stručno pitanje.
No, popuštanje mjera moguće je i koji dan prije 1. lipnja, potvrdio je Božinović.
Nove blaže mjere važiti će do sredine lipnja, a u međuvremenu će se dalje pratiti epidemiološka situacija i dinamika cijepljenja te s približavanjem ljeta razmišljati što je moguće dalje popuštati, izjavio je Božinović na Trgu sv. Marka.
“S jedne strane, otvaranje više mogućnosti i više djelatnosti, a s druge strane, održati cijelo vrijeme imidž sigurne turističke države”, istaknuo je.
Što se tiče daljnjih ekonomskih mjera za poduzetnike, Božinović je poručio da će “tu biti potrebni određeni izračuni”.
(Hina)
foto: screesnhot
U zagrebačkom restoranu RougeMarin dogodila se prava kulinarska božićna čarolija, u kojoj su sudjelovali poznati gastro influenceri koji su pripremili jela od superfood namirnice palente Čakovečkih mlinova
Posjetitelji će na Danu otvorenih vrata imati prilike saznati više informacija o kadetskoj službi, o prijediplomskim i diplomskim sveučilišnim studijskim programima Vojno vođenje i upravljanje, Vojno inženjerstvo, Vojno pomorstvo, zanimanju vojni pilot te vojni kontrolor zračnog prometa...