U zagrebačkom restoranu RougeMarin dogodila se prava kulinarska božićna čarolija, u kojoj su sudjelovali poznati gastro influenceri koji su pripremili jela od superfood namirnice palente Čakovečkih mlinova
Hrvatski građani putem mobilne aplikacije HRana mogu dobiti trenutnu informaciju o neispravnoj hrani, izvijestilo je Ministarstvo poljoprivrede u petak, na dan kada se obilježava i Svjetski dan hrane.
Kako se navodi u priopćenju, Ministarstvo poljoprivrede i AKD su razvili mobilnu aplikaciju HRana kako bi informacija o neispravnim proizvodima došla čim prije do što je moguće većeg broja građana. Aplikacija, naime, građanima omogućava 24 sata na dan svakoga dana u godini trenutnu informaciju o upozorenjima o hrani, hrani za životinje te o predmetima i materijalima koji dolaze u neposredan dodir s hranom, a nalaze se na tržištu Hrvatske.
“Upravo na Svjetski dan hrane odlučite još više paziti na svoje zdravlje i biti maksimalno informirani: https://hrana.mps.hr/HRana/”, poručuju iz Ministarstva, uz napomenu da se aplikacija može besplatno preuzeti i putem linkova na spomenutoj internet stranici.
Putem aplikacije građanima su na njihovim mobilnim uređajima dostupne informacije prikupljene kroz europski Sustav brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (RASFF).
Aplikacija sadrži sve informacije o neispravnom proizvodu – naziv i sliku proizvoda, zemlju podrijetla i proizvođača, rok trajanja, vrstu rizika za zdravlje, radnje koje su poduzele nadležne institucije te mnoge druge informacije korisne svim potrošačima, ističu iz Ministarstva poljoprivrede.
Aplikacija nudi dva izbornika – u “RASFF” izborniku su sve obavijesti na razini Europske unije na engleskom jeziku, a u izborniku “Ministarstvo poljoprivrede” nalaze se informacije na hrvatskom jeziku koje se odnose samo na hrvatsko tržište. Korisnici mogu dijeliti obavijesti iz aplikacije na društvenim mrežama, a aplikacija se za android uređaje može preuzeti na Google Play Trgovina te za iOS App Trgovina, napominje se u priopćenju.
(Hina)
foto: unsplash
U zagrebačkom restoranu RougeMarin dogodila se prava kulinarska božićna čarolija, u kojoj su sudjelovali poznati gastro influenceri koji su pripremili jela od superfood namirnice palente Čakovečkih mlinova
Posjetitelji će na Danu otvorenih vrata imati prilike saznati više informacija o kadetskoj službi, o prijediplomskim i diplomskim sveučilišnim studijskim programima Vojno vođenje i upravljanje, Vojno inženjerstvo, Vojno pomorstvo, zanimanju vojni pilot te vojni kontrolor zračnog prometa...