U zagrebačkom restoranu RougeMarin dogodila se prava kulinarska božićna čarolija, u kojoj su sudjelovali poznati gastro influenceri koji su pripremili jela od superfood namirnice palente Čakovečkih mlinova
Ministar zdravstva Vili Beroš komentirao je polemike i dvojbe oko potrebe nošenja maski i pozdravljanja laktom rekavši da je u vrijeme svjetske pandemije koronavirusa nužno pogledati i prenositi znanstveno relevantne informacije.
“Pogledajmo ono što govori Svjetska zdravstvena organizacija. Od svih kontakata, najgori je onaj rukom jer prenosimo najviše aerosola i mogući virus na druge osobe”, kazao je Beroš nakon sjednice užeg kabineta Vlade.
Puno je bolje, dodao je, dotaknuti se laktovima, a najbolje bi bilo uopće se ne pozdravljati.
“Zna se što podrazumijeva bliski kontakt, a to je rukovanje. Dodirivanje laktovima nije bliski kontakt. Dakle, tu samo moramo pogledati znanstveno relevantne informacije”, rekao je ministar Beroš.
Među onima koji dovode u sumnju potrebu nošenja maski i pozdravljanje laktom je i predsjednik Republike Zoran Milanović koji je danas rekao da je pozdrav laktovima glupost.
“Shvatio sam da je pozdrav laktovima glupost jer čovjeku dolaziš na pola metra, a kad se rukuješ dolaziš na jedan metar”, rekao je Milanović.
(Hina)
foto: unsplash
U zagrebačkom restoranu RougeMarin dogodila se prava kulinarska božićna čarolija, u kojoj su sudjelovali poznati gastro influenceri koji su pripremili jela od superfood namirnice palente Čakovečkih mlinova
Posjetitelji će na Danu otvorenih vrata imati prilike saznati više informacija o kadetskoj službi, o prijediplomskim i diplomskim sveučilišnim studijskim programima Vojno vođenje i upravljanje, Vojno inženjerstvo, Vojno pomorstvo, zanimanju vojni pilot te vojni kontrolor zračnog prometa...