U zagrebačkom restoranu RougeMarin dogodila se prava kulinarska božićna čarolija, u kojoj su sudjelovali poznati gastro influenceri koji su pripremili jela od superfood namirnice palente Čakovečkih mlinova
Marin Zovko, 38-godišnji zagrepčanin, u zadnjih je 100 dana prehodao čitavu Hrvatsku preko svih njenih najisturenijih točaka.
Propješačio je nevjerojatnih 2.282 kilometara i time u jednom potezu prehodao, ne jednu, već obje Hrvatske dugometražne staze, Croatian Long Distance Trail i Via Adriaticu.
Prehodavši putem Gorski kotar, Učku, Velebit, Dinaru i još stotinjak planinskih vrhova, Marin je ukupno popeo preko 50 kilometara visinske razlike. To je kao da se skoro šest puta osvoji Mt. Everest.
Marin je dnevno prelazio prosječno 25, a nekad je to bilo i preko 40 kilometara uključujući strme uspone i višesatna spuštanja. Radi se često o teškim vremenskim i terenskim uvjetima, nadljudskim naporima te dugim razdobljima tišine, bez ikoga da podijeli svoje misli, frustracije ili posebno lijepe trenutke.
Kako bi stekao kondiciju, tijekom karantene, Marin je mjesecima hodao gdje god je išao, i po nekoliko sati dnevno, ali za ovakav poduhvat nije se zapravo moguće pripremiti.
“Blato, kiša, vjetar, ekstremne vrućine, 3 para tenisica, hladne noći u šatoru – sve se isplatilo. Vidio sam čudesa divljine kakva nisam mogao ni sanjati. Naša zemlja je nevjerojatno lijepa, često sam ostajao bez daha”, prepričava Marin trenutke iz avanture života.
Veliku podršku Marin nije primio samo iz planinarskog društva “Panj” kojeg je aktivni član i kolega iz tvrtke u OiV u kojoj je zaposlen kao informatički tehničar.
“Želio bih zahvaliti svim ljudima koje sam susretao putem, koji su me ugrijali, nahranili, udomili i redom ispunili srce gostoljubivošću i moralnom podrškom. Otišao sam daleko od civilizacije, ali u svim krajevima Hrvatske, naišao sam na dobre i srdačne ljude” poručuje.
Marin je trenutno na rtu Prevlaka, gdje je završila njegova višemjesečna avantura, a u popodnevnim satima se sprema vratiti u Zagreb.
“Veselim se što ću nakon “dugo” vremena vidjeti svoje, ali betonska džungla me ne veseli. U prirodi sam pronašao svoju slobodu.”
U zagrebačkom restoranu RougeMarin dogodila se prava kulinarska božićna čarolija, u kojoj su sudjelovali poznati gastro influenceri koji su pripremili jela od superfood namirnice palente Čakovečkih mlinova
Posjetitelji će na Danu otvorenih vrata imati prilike saznati više informacija o kadetskoj službi, o prijediplomskim i diplomskim sveučilišnim studijskim programima Vojno vođenje i upravljanje, Vojno inženjerstvo, Vojno pomorstvo, zanimanju vojni pilot te vojni kontrolor zračnog prometa...