10. međunarodno prvenstvo Hrvatske u stolnom tenisu Zagreb Open 2021.

Zagrebački stolnoteniski entuzijasti i Hrvatski stolnoteniski savez nisu željeli odustati od tradicije odigravanja u Europi vrlo cijenjenog turnira "Zagreb Open"

  • Sport
  • Objavljeno 17.06.2021
  • Piše: Ivona Amidžić

Zagrebački Dom sportova je ovaj tjedan, u četvrtak i petak, 17. i 18. lipnja domaćin jubilarnog, 10. Zagreb Opena u stolnom tenisu.

U poprilično zahtjevno doba u kojem se nalazi cijeli svijet poradi pandemije koronavirusa, pa tako onda i svijet sporta, u posljednjih se godinu dana organiziralo jako malo stolnoteniskih turnira. Jednako u Hrvatsko, kao i u inozemstvu.

Zagrebački stolnoteniski entuzijasti i Hrvatski stolnoteniski savez nisu željeli odustati od tradicije odigravanja u Europi vrlo cijenjenog turnira “Zagreb Open”. Poglavito što je ovogodišnje izdanje ujedno jubilarno, deseto.

U Zagreb je došao ukupno 61 stolnotenisač odnosno stolnotenisačica, u seniorskoj i konkurenciji do 21 godine iz ukupno devet država s četiri kontinenta odnosno iz Belgije, Katara, Češke, Sjeverne Makedonije, Švedske, Kube, Austrije, Čilea i dakako Hrvatske. Osobito je za istaknuti u predolimpijsko doba dolazak najboljih belgijskih igrača predviđenih Florentom Lambietom, kao i Martinom Allegrom i Florianom Cnuddeom.Glavne zvijezde turnira, a u konačnici domaćim ljubiteljima pingića sigurno najzanimljiviji, bit će naša muška seniorska stolnoteniska reprezentacija koja se ujedno priprema za skorašnje Olimpijske igre u Tokiju – Tomislav Pucar, Andrej Gaćina, Frane Tomislav Kojić i Filip Zeljko. Sva četvorica će dakako nastupati u Domu sportova.

Danas su natjecanja počela u 9.00 sati kvalifikacijama djevojaka do 21 godine. Za isti dan su predviđena i finala mladića i djevojaka do 21 godine, oba susreta istodobno od 20.30 sati.

Drugi dan nadmetanja (petak, 18. lipnja) predviđen je za isključivo seniorski program, koji počinje u 10.00 sati. Finale seniorski je predviđeno za 17.20 sati, a finale seniora u 18.00 sati.

foto: Grad Zagreb

Tagovi: međunarodno, prvenstvo, stolni tenis, zagreb, zagreb open,

Više iz kategorije